Nieuws

Klik hier voor de  nieuwsbrief

Verenigings-app. 

Als u nog niet bij de verenigings-app bent aangesloten, graag melden aan het secretariaat (bij voorkeur per mail). Dan wordt dat in orde gemaakt.

U kunt ook via Facebook nieuws over de Ondernemersvereniging vinden. 

Jaarmarkt 7 september 2019

 

Ondernemers zetten in op bruisend Bloemendaal

Ondernemend Bloemendaal timmert hard aan de weg. Er zijn allerlei initiatieven om 2019 tot een succes te maken. De ondernemers gaven samen met de gemeente de aftrap tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 17 januari j.l. bij Restaurant Bartje Bloemendaal.

Wat hebben de ondernemers in Bloemendaal-dorp gemeen? In elk geval dat ze van gezelligheid houden, want het is druk op de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst van de ondernemersvereniging. Het is duidelijk merkbaar dat de meeste ondernemers elkaar goed kennen. Ze zijn koud binnen of ze zijn al met elkaar in gesprek. Maar er zijn ook nieuwkomers, die afgelopen jaar een onderneming startten in wat inmiddels bruisend Bloemendaal mag heten. Zij worden direct opgenomen binnen de club van enthousiastelingen die vastbesloten is om ook van 2019 weer een succesvol jaar van en voor ‘hun’ Bloemendaal te maken.

Adviesrapport gemeente

Ad Liefting, voorzitter van de ondernemersvereniging, neemt op deze avond namens alle ondernemers een adviesrapport in ontvangst. Dat rapport komt uit handen van Cees Sieswerda van de projectgroep toegankelijkheid van de gemeente Bloemendaal, Liefting: ‘De gemeente wil volledige toegankelijkheid voor alle burgers en doet in dit rapport een aantal aanbevelingen om de toegankelijkheid in Bloemendaal-dorp naar een nog hoger plan te tillen. De ondernemersvereniging gaat de aanbevelingen natuurlijk zoveel mogelijk  toepassen.’

Nieuwe website

Naast alle individuele plannen van de ondernemers zijn er ook gezamenlijke activiteiten. Zoals bijvoorbeeld een jaarmarkt, de Sinterklaasoptocht en de feestelijke straatverlichting in de donkere decembermaanden. Ook de gloednieuwe website, waarvan de lancering voor het einde van deze maand gepland staat, is een gemeenschappelijk initiatief. Die nieuwe site is modern en aantrekkelijk en door heldere informatie wordt de aantrekkingskracht van ondernemend Bloemendaal in 2019 verder vergroot.

Samen sterk

Wim Tromp van de Bloemendaalse kaaswinkel: ‘We doen het in Bloemendaal-dorp met elkaar. We zijn allemaal specialisten. Er zijn bijna geen gemeenten in Nederland waar zoveel speciaalzaken – een visboer, een poelier, een traiteur, bakkers en nog veel meer – in één straat zitten. De klant kan hier in Bloemendaal terecht voor álles. Het sleutelwoord is samenwerking. In ons eentje zouden we niet half zo succesvol zijn.’

 

In de media

Er staat regelmatig nieuws over Bloemendaal-dorp en haar ondernemers en activiteiten in het Bloemendaals Nieuwsblad. Om naar het Bloemendaals nieuwsblad te gaan, klik hier.

 

Bloemendaals-nieuwsblad