Politie


De gemeente Bloemendaal vormt samen met de gemeenten Zandvoort en Heemstede het werkgebied van het politiebasisteam Kennemer Kust. Het basisteam bestaat momenteel uit 102 FTE’s (Full Time Employees) en deze medewerkers verzorgen samen alle primaire processen (intake, handhaving, noodhulp en opsporing) in het werkgebied.
 
In en voor de gemeente Bloemendaal zijn drie wijkagenten actief:

  • Bloemendaal – wijkagent Danny Deckers
  • Overveen/Aerdenhout wijkagent Diana van Kekeren
  • Vogelenzang/Bennebroek wijkagent Chantal Bunkers, tijdelijk waargenomen door Albert Verweij.

Bureau Heemstede: Kerklaan 61, 2101 HL Heemstede, open maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Bezoekadres van het team: Hogeweg 37, 2042 GD Zandvoort, elke dag geopend van 9-21 uur.

 

Telefonische bereikbaarheid

Tijdens werkdagen wordt uw telefoontje tussen 08.00 – 17.00 uur door middel van het nieuwe landelijke telefoonnummer 0900-8844 van de politie automatisch doorgeschakeld naar districtsbureau in Veenendaal. Buiten kantooruren en in het weekend wordt u automatisch doorverbonden naar de politie in Utrecht. Aan de doorschakelingen zijn geen extra kosten verbonden. Dit toegangsnummer is 24 uur per dag bereikbaar, maar niet bedoeld voor spoedeisende zaken. 

In noodgevallen belt u met 112. De telefonist(e) met wie u contact krijgt, vraagt u welke hulpdienst u nodig heeft: politie, brandweer of ambulance en naar welk adres de hulp moet. 
Het alarmnummer 112 mag gebeld worden:
– bij levensbedreigende situaties,
– bij spoedeisende hulp,
– als u slachtoffer of getuige bent van een misdrijf,
– bij verdachte situaties wanneer er sprake is van heterdaad (bijv. personen die verdacht rondhangen of iemand die in alle auto’s kijkt etc.)

Dus het alarmnummer 112 is niet alleen voor levensbedreigende situaties maar ook voor alle situaties waarbij er nog een kans is dat de politie de daders kan pakken. 112 mag ook gebeld worden als u bijvoorbeeld getuige bent van jongeren die vernielingen aan het plegen zijn. De drempel om 112 hiervoor te bellen blijkt bij veel mensen hoog te zijn. De politie heeft liever dat u een keer teveel 112 belt dan een keer te weinig. 

 

Waarvoor kunt u bij de wijkagent terecht?

De wijkagenten zijn eveneens bereikbaar via tel. 0900-8844. De wijkagenten werken aan lange termijnoplossingen. Zij kennen de gemeente door en door en kunnen dus goed inspelen op allerlei problemen die met de veiligheid te maken hebben. Zo kunt u onder andere de hulp van de wijkagent vragen bij:

  • criminaliteitsbestrijding in de wijk
  • opzet van buurtpreventie
  • verkeersveiligheid
  • verzoek om toezicht
  • advies/voorlichting preventie en veiligheid
  • conflictbemiddeling
  • overlastsituaties

Online aangifte doen

Wanneer u slachtoffer bent geworden van een delict, kunt u online aangifte doen via www.politie.nl. Ook wanneer u aangifte wilt doen voor een bedrijf kunt u dit, indien u gemachtigd bent, online doen. Natuurlijk kunt u ook gewoon langs het politiebureau gaan of telefonisch aangifte doen. Hiervoor kunt u ook bellen naar 0900-8844.