Sinterklaas intocht


“Intocht van Sinterklaas” in 2016

De intocht van Sinterklaas in Bloemendaal een groot succes. Om tien voor twee stond er al een grote groep kinderen en ouders met spanning te wachten voor restaurant Vreeburg. Het gebouw was versierd met pakjes, sinterklaas vaandels en vlaggen en zag er feestelijk uit.

Wethouder Heijink heette de Sint welkom in Bloemendaal.
Nieuwspiet was de kluts kwijt was. Hij was zijn koptelefoon kwijt en kon hierdoor geen nieuws en bericht binnenkrijgen. Het was ook net of hij zijn geheugen kwijt was. Hierdoor was hij vergeten dat hij Nieuwspiet was en dacht dat hij de dirigent was van de Pietenband.

Van het dirigeren van de Pietenband bracht hij natuurlijk niet veel terecht, Het klonk vreselijk vals en door elkaar. Zelf Sinterklaas Kapoentje klonk vals. Gelukkig was er de Jufpiet die hem tot de orde riep en samen gingen we op zoek ging naar de koptelefoon. Dat was wel nodig want Sinterklaas had er ook last van dat hij de wensen van de kinderen niet in het grote boek kon zetten. Gelukkig werd de koptelefoon al snel gevonden door een van de Pieten en het Pietenorkest bleek toen heel goed en hip te kunnen spelen. Sinterklaas nodigde alle kinderen uit om hem in hotel Bleecker zelf over hun verlanglijstjes te vertellen.

Daarna trok de stoet de winkelstraat in en haalden de Pieten overal de pakjes op bij onze winkeliers. Ondertussen waren de ouders driftig aan het fotograferen en kwam de stoet soms moeizaam vooruit. Toen we bijna bij hotel Bleecker waren brak er een enorme hagelbui los en werden de drijfnatte pakjes naar binnengebracht. In de hal konden de kinderen met Sinterklaas op de foto en daar werd uitgebreid en dankbaar gebruik van gemaakt. Een groot aantal ouders en kinderen hadden het er voor over om in de hagel buiten te wachten en iedereen kwam aan de buurt.

Ondanks het slechte weer was het een zeer geslaagde intocht. En zijn we blij dat Sinterklaas er weer is.

 

001-2016

 

Sinterklaas met zijn Pieten bezoeken op zaterdag 19 november 2016 in Bloemendaal-dorp.

De intocht van Sinterklaas in Bloemendaal

Het is weer bijna zover, de Sint komt aan in Nederland. En natuurlijk ook in Bloemendaal !

Op zaterdag 19 november zal Sinterklaas samen met zijn Pieten feestelijk onthaald worden in Bloemendaal.

De route en tijd van de intocht Sinterklaas en zijn Pieten zijn dit jaar enigszins gewijzigd. Sinterklaas arriveert om 14.00 met zijn Pieten en het orkest bij Grand Café Vreeburg met uitzicht op de 17-de eeuwse Dorpskerk. En wordt welkom geheten door Wethouder Nico Heijink en voorzitter van de winkeliersvereniging Annemieke Schep.

Daarna volgt een optreden van de Pieten buiten voor de deur bij Vreeburg.

Vanaf ongeveer 14.15 uur rijdt Sinterklaas met zijn Pieten en een vrachtauto langzaam door de winkelstraat om in de winkels pakjes op te halen.

De tocht eindigt in hotel Bleecker waar de Sint op zijn zetel plaatsneemt om de kinderen te ontvangen. De kinderen mogen de goedheiligman een handje geven en eventueel met hem en zijn Pieten op de foto.


Fotoreportage intocht Sinterklaas 2015

 

Nieuwspiet kondigt de aankomst van Sinterklaas aan. Maar waar is Sinterklaas? Gelukkig stap voor stap komt hij aangereden in een open rode Morris en de kinderen beginnen uit volle borst te zingen.

sint1 sint2sint3Sinterklaas wordt ontvangen op het bordes van Hotel Bleecker door Robert Verrijk, v.voorzitter van de Winkeliersvereniging Bloemendaal-dorp en even later toegesproken door de locoburgemeester Nico Heijink van Bloemendaal.

Dan volgt een optocht door de winkelstraat met de Pietenband voorop naar het podium bij Garage De Vlas.

 

 

 

 

 

Hier konden de kinderen uit volle borst weer voor Sinterklaas zingen, hem een handje geven en natuurlijk deelde de Pieten volop pepernoten uit. Sinterklaas 2015 verliep ondanks wat regen perfect en de kinderen groot en klein, ja die genoten. Tot volgend jaar.

Dank u wel Bloemendaal, Bloemendaalse grote en kleine kinderen, de Winkeliersvereniging die mij uitgenodigd heeft en alle mensen die mee geholpen hebben aan dit geweldige ontvangst.

Sinterklaas en zijn Pieten.

De Winkeliersvereniging Bloemendaal-dorp bedankt al haar leden en vrijwilligers die deze dag tot een succes hebben gemaakt.