41-ste Jaarmarkt Bloemendaal een groot succes! 2


41-ste Jaarmarkt Bloemendaal een groot succes!

Op zaterdag 3 september was het weer zo ver. De jaarlijkse Jaarmarkt op de eerste zaterdag van september.

Alles zat mee, het weer, het aantal deelnemers en de sfeer op de markt. Om 06.30 uur kwamen de eerste standhouders. Ttegen 09.00 uur waren allen aanwezig en kon de markt beginnen. Maar liefst 196 standplaatsen verdeeld over 163 standhouders stonden opgesteld tussen Mollaan en Donkerelaan inclusief het Kerkplein.

Opvallend is dat 45% van de standhouders uit de gemeente Bloemendaal komt. Dat is inclusief de ondernemers in de winkelstraat. Een fenomeen is de aanwezigheid van de politieke partijen op de Jaarmarkt. Al zeker 6 jaar zijn zij inmiddels actief en kunnen de bewoners op een ongedwongen manier met hen in gesprek. jaarmarkt Bloemendaal

 

Ook het aanbod zorgverlening is aanwezig met veel informatie over alle vormen van zorgverlening die in Bloemendaal en omgeving geboden wordt. De mogelijkheid van sportbeoefening is ruim aanwezig met demonstraties etc. Aan de kinderen is ook gedacht met een heuse poffertjestent en draaimolen.

Dan het aanbod van de handelaren, die door de bezoekers als hoog wordt gewaardeerd voor een Jaarmarkt. Er was letterlijk voor iedereen wat tegen elke prijs. Dan natuurlijk het proeven, dat mag ook niet ontbreken. Alle stands met voedsel boden de voorbijgangers wel een hapje of drankje aan waardoor een bezoek aan de Jaarmarkt altijd een feestje is.

 

Vaste items zijn: Het Rode Kruis en de Reddingsbrigade die elk jaar aanwezig zijn ter promotie van hun activiteiten

 

De kindermarkt werd eindelijk dit jaar weer eens goed bezocht. Zodra de scholen laat opstarten dan is er een beperkt soms sobere markt. Dit jaar waren de scholen vroeger van start en dus de kinderen al een week eerder thuis. jaarmarkt-2

 

Met ruim 15.000 bezoekers en mogelijk dit jaar zelfs meer gezien de rijen met fietsen heeft de Bloemendaalse Jaarmarkt een vast plek verworden op de lijst van activiteiten in de regio. Kwaliteit, ruime opzet, veel variatie

Ook kent de Jaarmarkt een luxe probleem en dat is het aantal standplaatsen. Wij hebben ons maximum bereikt van een kleine 200 standplaatsen, maar het aantal aanvragen is vele malen groeten. Een wachtlijst en dan maar kijken of er iemand afvalt. Sta je eenmaal op de lijst dan moet je die plek verdedigen door elk jaar te komen.

Jaarmarkt Bloemendaal een begrip, dus op naar de 42e op zaterdag 2 september 2017.


Laat commentaar achter

2 Gedachten over “41-ste Jaarmarkt Bloemendaal een groot succes!